Најновије

РЕАЛ МАДРИД ОСВОЈИО ЛИГУ ШАМПИОНА: "Краљевићи" покорили Европу

Завршена је Лига шампиона. Трофеј није остао у Енглеској, пошто је Реал Мадрид у сјајном финалу одиграном у Паризу пред крцатим трибинама стадиона "Француска" победио Ливерпул са 1:0.

Фото: Јутјуб

Дуго ће се причати о овој сезони и ономе што су постигли "краљевићи". Шампион Шпаније је до трофеја дошао на спектакуларан начин. У свакој утакмици нокаут фазе "краљевићи" су били практично у безизлазној ситуацији. ПСЖ је био близу да их елиминише, потом доскорашњи власник "ушатог" пехара, екипа Челсија, па и Манчестер сити кога су елиминисали на нестваран начин, али тим великог Карла Анчелотија је успео све те препреке да прескочи и окити се 14. трофејом намењном победнику најелитнијег фудбалског такмичења.

Увод у ово финале није било лепо. Почетак меча је каснио 36 минута због тога што је велики број навијача "црвених" остаo испред стадиона због лоше организације. Дуел је почео тек када су они ушли на трибине.

Француски судија Клемон Турпан је након кашњења дао знак да утакмица почне и кренуло је жестоко. Ређале су се прилике испред гола Реала. Салах и Мане су највише претили, али увек их је чекала препрека звана Тибо Куртоа који је зачарао мрежу и зауставио сваки ударац који је ишао ка њему. Белгијанац је без икакве дилеме био играч ове велике утакмице.

Био је тим Јиргена Клопа бољи ривал и у првом, али и почетком другог полувремена. "Краљевићи" практично нису ни запретили како ваља ривалу, но онда се десио 59. минут који ће сваком навијачу великана из Мадрида вечно остати у мислима.

Федерико Валверде је прошао по десној страни, упутио савршен центаршут, а на другој стативи је Тренту Александер-Арнолду умакао Винисијус Жуниор и довео Реал до вођства.

Ливерпул је на све начине покушао да изједначи. Било је прилика, али као хоботница на голу "краљевског клуба" је све бранила и омогућила екипи са стадиона "Сантијаго Бернабеу" да освоји 14. трофеј Лиге шампиона из 18 финала.

Овај меч ће сигурно дуго памтити и Карло Анчелоти који је четврти пут као тренер освојио најелитније европско такмичење. По два пута је био најбољи са Реалом и Миланом. Треба рећи и да је једном поражен у финалу са "росонерима".

Иначе, клуб из Мадрида је освојио "ушоњу" први пут од сезоне 2017/2018. И тада је у финалу пао Ливерпул.

Ливерпул - Реал Мадрид 0:1 (0:0)

Стадион: "Француска" Судија: Клемон Турпан (Француска). Стрелац: Винисијус у 59. минуту

Ливерпул (4-3-3): Алисон - Александер-Арнолд, Конате, Ван Дајк, Робертсон - Хендерсон (од 77. Кеита), Фабињо, Тијаго Алкантара (од 77. Фирмино) - Салах, Мане, Дијаз (од 65. Жота).

Реал Мадрид (4-3-3): Куртоа – Карвахал, Милитао, Алаба, Менди – Каземиро, Крос, Модрић (од 90. Себаљос) - Валверде (од 86. Камавинга), Винисијус (од 93. Родриго), Бензема.

Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА