Најновије

РУСКА ДОМИНАЦИЈА! "Сармат" нема конкуренцију у свету! (ВИДЕО)

Руски стратешки ракетни комплекс "Сармат" нема себи сличног у свету, изјавио је телевизији "Звезда" командант Стратешких ракетних снага Сергеј Каракајев.

Фото: РИА

"Данас, као прво, треба говорити о комплексу "Сармат" као о јединственом комплексу који нема себи сличног у свету. Под два, то је комплекс који је направила војна индустрија Русије која данас ни од чега не зависи, а у будућности - њена експлоатација, подршка, модификација су у нашим рукама. Циљ је - чување граница наше отаџбине", истакао је Каракајев.

Раније је Сергеј Каракајев изјавио да "Сармат" може да лети преко Јужног и Северни пол, као и другим путањама. Према речима команданта, противракетна одбрана против "Сармата" неће постојати наредних деценија.

С космодрома Плесецк изведено је 20. априла прво лансирање интерконтиненталне балистичке ракете „Сармат" у оквиру државног програма тестирања. Војни ресор је објавио да су потврђене све очекиване карактеристике ракете током свих етапа лета, а да су пробни борбени блокови стигли у предвиђену област полигона Кура на Камчатки.

Након завршетка програма испитивања ракетни комплекс „Сармат“ ће постати део наоружања Стратешких ракетних снага Русије. У Ужурској ракетној јединици у Краснојарском крају већ је у току припрема главног ракетног пука који ће управљати новим ракетним комплексом. Напредни комплекс „Сармат“ замениће ракете „Војевода“.

Како Руси уништивају војну базу Украјинаца можете погледати ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА