Најновије

ИСПОВЕСТ БИВШЕГ ПРИПАДНИКА БАТАЉОНА ''АЈДАР'': Доктор је убијао рањенике

Лекар украјинског екстремистичког батаљона „Ајдар“ током операције украјинске војске у Луганској области 2014. лично је убијао рањене устанике Донбаса. Ово је за РИА Новости рекао ухапшени бивши припадник батаљона Виталиј Баштаник, који је сведочио пред руским безбедносним снагама.

Ајдар (Фото: РИА новости)

Саговорник агенције је открио шта се догодило у јуну 2014. у близини града Шчастја, ЛНР, где су борци батаљона „Ајдар“ учествовали у операцији.

Баштаник је рекао да су једног од припадника батаљона устаници ранили у груди. „Звали су доктора, борбени надимак му је био „Док'’. Звао се, мислим, Валера, вероватно је имао око тридесет две године. Момци су рекли да је тај „доктор“ дошао, погледао, извадио пиштољ и пуцао у тог рањеног човека“, присећа се он.

Такође се наводи да је лекар батаљона убијао и заробљене припаднике Народне милиције ЛНР.

Раније је бивши борац украјинског батаљона „Ајдар“ Денис Сероус говорио о случају када је његов колега настрадао док је пио алкохол. Према речима бившег борца, двојица његових колега отишла су да попију пиво. Сероус није навео њихове борбене надимке, јер се не сећа. Сетио се да се само један од двојице војника вратио у јединицу. Када се вратио, био је упитан где му је партнер, на шта је он одговорио да је заклан.

Јуриш на '’Азовстаљ'’ погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА