Најновије

ПСИХОЛОШКИ ПРОФИЛ ДИЈАНЕ ХРКАЛОВИЋ: Службе је нису за џабе повезале са Беливуком, неко ће проговорити!

Стручњак за безбедност Гордана Мишев анализирала је психолошки профил Дијане Хркаловић.

Фото: Јутјуб

Бихејвиоризам, јака грана психологије, објашњава развитак појединца кроз ситуације у којима се налази и догађаје који му се дешавају. А психолози сматрају да је посматрање понашања најбољи или најпоузданији начин истраживања психолошких и менталних процеса.

Овог јутра о Дијани Хркаловић водитељи Курир телевизије разговарали су из овог угла са Горданом Мишев, стручњаком из области безбедности и криминала.

- Ми овде коментаришемо натписе у новинама. Она, за време док је била државни секретар, није имала афере, па грађанима није било интересенатно да читају о томе. Није баш тачно да она није била присутна у медијима. И те како у многим појављивањима тадашњег министра и памтимо хвалоспеве тада, али то народу није било интересантно. Могу са безбедносног аспекта да причам. Те њене слике не угрожавају никога - ни грађане, ни њу саму. То је више са неке моралне тачке. Да видимо да ли се она сликала или не - кога то угрожава? Само да се она дискриминише као високи државни функционер. Односно бивши - рекла је Гордана Мишев.

На опаску водитеља да се све то дешавало у времену када Дијана Хркаловић јесте била државни секретар Мишев је имала следеће мишљање:

- Хајде да анализирамо и те фотографије - рекла је Мишев, али је водитељка Оља Лазаревић рекла да не мисли на фотографије, него на понашање и претње.

- Службе безбедности нису њу џабе повезале са Беливуком. Сигурно је да ту нешто има. Да ли је она њега лично познавала? Она тврди да није, медији тврде да јесте. То ће истрага да покаже. Да бисте чинили неке прекршаје не морате некога да познајете. Свака организована криминална група покушава да дође до неких познатих личности, са естраде, политике. То се ради због рејтинга. О прискушкивању председника Србије немамо никакав епилог. Није подигнута никаква оптужница. Ту су случајеви Јовањице, убиства адвоката, убиство још једног човека ја мислим у њеној згради. Толико је ствари њој приписивано, а ви сте нашли нешто за одуговлачење истраге. И то за шта се она терети је јако доказиво. Све је рекла - казала.

Водитељ Горан Анђелковић споменуо је и податак да је Дијана Хркаловић виђена са Беливуком, иако је на суду рекла да га не познаје.

- Шта је ту доказ? - упитала је Мишев.

Водитељка је упитала да ли је ту нешто сумњиво.

- Шта је ту сумњиво. Млада девојка, навијач Партизана, њен адвокат је чак и рекао да је била блиска са навијачима Партизана. Са безбедносног аспекта то може да буде занимљиво. Постоје индиције да је она нешто радила и нечим се бавила - рекла је Мишев.

Мишев каже да очекује да ће неко проговорити и да ће се појавити сведоци - сарадници.

- Она никада ту сигурност није изгубила. Сећате се да је она пре хапшења имала неке интеракције преко друштвених мрежа. Не знам шта јој је требало да избацује оне слике: како ужива, како се проводи, како њој не може нико ништа. Мислим да је на крају угасила Инстаграм. Почели су да анализирају како је подржавају навијачи, имали су неки вид слободне комуникације. Није ме изненадило то са Инстаграма. Јако је битно доћи до свих саучесника Беливука. Па чак и та Дијана Хркаловић. Можда ће неко временом од њих проговорити. Имате сведоке - сараднике. Верујем да ће се то открити - рекла је Мишев.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА