Најновије

КОНАШЕНКОВ: Авијација неутралисала 67 подручја концентрације људства и војне технике

Оружане снаге Руске Федерације настављају специјалну војну операцију у Украјини.

Саопштење портпарола министарства одбране Русије генерала Игора Конашенкова гласи:
 
- Високопрецизне ракете неутралисале су два командна и центар везе, као и 34 подручја концентрације људства и војне технике Оружаних снага Украјине.
 
- Оперативно-тактичка авијација неутралисла је три командна места и 67 подручја концентрације људства и војне технике Оружаних снага Украјине.

- Укупно, као резултат ваздушних удара, уништено је до 320 непријатељских војника, као и 47 јединица наоружања и војне опреме Оружаних снага Украјине.

Фото: РИА
 
- Руски ПВО системи оборили су 15 украјинских беспилотних летелица у областима насеља Северодоњецк, Новочервоное, Васиљевка Луганске Народне Републике, Пантелејмоновка, Григоровка, Красногоровка, Невелскоје Доњецке Народне Републике, Петрапоље, Петровское, Харковске области, као и Чернобајевка и Александровка Херсонске области.

- Поред тога, у областима насеља Мала Камишеваха, Каменка, Бражковка, Глинское, Харковска област и Чернобајевка, Херсонска област, пресретнуто је 9 украјинских ракета вишецевног ракетног система "Смерч".
 
- Ракетне снаге и артиљерија неутралисале су 62 контролне тачке, укључујући и оперативну команду „Југ“ у рејону насеља Нови Буг у области Николајев, као и 593 подручја концентрације људства и војне технике Оружане снаге Украјине и 55 артиљеријских и минобацачких батерија на ватреним положајима.

- Уништене су четири инсталације вишецевног ракетног система БМ-21 Град, 46 комада наоружања и украјинске војне опреме, као и складиште муниције код Новомихајловке Доњецке Народне Републике.

- Поред тога, као резултат артиљеријског удара на хангар на територији бродоградње "Океан" у граду Николајеву, уништено је више од 15 украјинских тенкова и борбених возила пешадије, као и пет артиљеријских оруђа великог калибра.

- Укупно, од почетка специјалне војне операције, уништено је 183 авиона, 128 хеликоптера, 1064 беспилотне летелице, 325 противваздушних ракетних система, 3323 тенка и других оклопних борбених возила, 451 вишецевних ракетних система, 1731 оруђа артиљерије, као и 3294 јединице специјалних војних возила.

Какав “плменит” циљ имају победници Евровизије из Украјине прочитајте ОВДЕ.

Извор: Восток

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА