Најновије

Раскринкао Вучићеву манипулацију са несташицом хране

Потпредседник Народне странке, Мирослав Алексић, рекао је у интервјуу за дневни лист "Нова" да га не би изненадило да је прича око несташице хране намерно изазвана како би се од грађана узео новац који им је дат уочи априлских избора.

Фото: Јутјуб

„Пољопривреда је и дан данас грана која ствара тржишне вишкове, које извозимо и од којих држава приходује. Гледајући шта ова власт ради, Александар Вучић са својом екипом, видим да би они и чекић покварили, а камоли пољопривреду. Не би ме изненадило кад би се открило да прича о проблемима са храном нема везе са истином и да је то само плашење грађана Србије и изазивање вештачке кризе“, рекао је он.

„На тај начин се поново убацују паре у буџет, по значајно већим ценама, јер је ПДВ на већим ценама такође већи. Тако ће Вучић, производњом вештачког страха, узети од грађана оно што им је пре избора дао: По 20, 50 или 100 евра. Све ће он то вратити кроз ванредну и непотребну набавку одређених артикала. С друге стране, робне резерве, које служе да амортизују потресе на тржишту, кад дођу кризни периоди, код нас се користе како би тајкуни блиски режиму наплаћивали издавање силоса и како би трговали са робом. Онда дођете у ситуацију да у једном тренутку схватите да су робне резерве великим делом празне и да се, оно што пише у папирима, не поклапа са оним што се налази у силосима. Зато имамо примере да су неки рекли како се нека пшеница убуђала, да су нешто “појели мишеви” и да је нешто нестало“, закључује Алексић.

Више о привилегијама за српске возаче у Мађарској ОВДЕ.

Извор: србин.инфо и nova.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА