Најновије

РУСИ ЗАРОБИЛИ ЧУВЕНОГ УКРАЈИНСКОГ КОМАНДАНТА ИЗ МАРИУПОЉА! Барањук: "Кијев је лагао!" (ВИДЕО)

Заробљени командант 36. бригаде маринаца Оружаних снага Украјине пуковник Владимир Барањук, чији је снимак снимљен у једном од насеља ДНР, рекао је да су тражили од Кијева да се договори о њиховој судбини, али су их лагали, обећавајући помоћ која никада није стигла.

Фото: Јутјуб

Највиши командни састав 36. бригаде маринаца украјинских трупа – командант бригаде, херој Украјине пуковник Владимир Барањук и начелник штаба пуковник Дмитриј Кормјанков – заробљени су након покушаја да изађу из фабрике Азовмаш, која се налази северозападно од Азовстаља, они су већ сведочили о околностима њиховог хватања и вођењу непријатељстава у Мариупољу.

- Кијев је рекао да се држи. Чекај... Па нама је речено мало другачије. Да долазе одреди за деблокаду, имаћете их... Па испада да је тако (да су лагали – прим. .). Обећали су неку помоћ. Према томе, те помоћи није било, што их је, такорећи, навело да изађу у сусрет својим јединицама - рекао је Баранук.

Према његовим речима, тражили су од Кијева да "утиче" на њихову судбину.

- Тражили су, рецимо, да утичу. Можда неким другим, па, можда, политичким одлукама, можда на неки други начин. Али ја нисам тражио дозволу да се предам - додао је он.

Барањук је уз команданта "Азова" Дениса Прокопенка, који је и даље забарикадиран у "Азовстаљу", командовао одбраном Мариупоља.

Због тога му је Зеленски 19. марта уручио звање Хероја Украјине.

Прокопенко, командант нацистичког пука ”Азов”, шаље очајничке апеле за извлачење из фабрике. Више о томе погледајте ОВДЕ.

Извор: Спутњик

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА