Најновије

БЈЕЛИЦА НА КОРАК ОД НБА ПРСТЕНА: "Ратници" на крилима Вигинса тријумфовали против Бостона

Кошаркаши Голден Стејт вориорса победили су Бостон селтиксе 104:94 у петом мечу плеј оф серије и тако повели са 3:2 у великом НБА финалу.

Фото: pixabay.com

Упркос катастрофалној вечери Стефа Карија који је није погодио ни једну тројку из девет покушаја, "ратници" су "ратничком" кошарком стигли надомак великог успеха. Чак 18 изгубљених лопти момака из Бостона били су кључан фактор који би могао да их кошта НБА прстена. 

Голден Стејт је већ у првој деоници стигао до 15 поена предности, који су се испоставили као капитална предност за искусну екипу сјајне кохезије, која оваквих утакмица у својим рукама има прегршт. 

Средином трећег квартала селтикси су се  приближили на минус један и оживели снове да би у Бостону могли да имају шансу да дођу до трофеја, ипак нису имали снаге за велики преокрет. 

Изабраници Стива Кера заиграли су компактнију одбрану и у мирном ритму утакмицу привели крају. 

Вигинс је меч завршио са 26 поена (12/23 из игре, 0/6 тројке), 13 ухваћених лопти и два успешна додавања, док је Клеј Томпсон додао 21 поен.

Српски репрезентативац Немања Бјелица поново је на паркету провео око четири минута и одрађивао онај "прљави" део посла. Није стигао да се упише у листу стрелаца, имао је само један скок, али је задржавао Џејстона Тејтума.

Тејтум и јесте био најефикаснији код гостију са дабл-дабл учинком (27 поена и 10 скокова), Смарт је додао 20, два више од Џејлена Брауна.

Серија се сада сели у Бостон где је шести меч на програму у ноћи између четвртка и петка по средњоевропском времену.

Извор: Новости онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА