Најновије

БРИФИНГ РУСКЕ ВОЈСКЕ: Оборен украјински Су-25 и седам дронова, ликвидирано преко 480 екстремиста

Руска средства ПВО у току претходног дана оборила су украјински авион Су-25 у Харковској области и седам беспилотних летелица у Херсонској области и ЛНР, саопштио је портпарол Министарства одбране Русије, генерал-потпуковник Игор Конашенков.

Фото: РИА

Руска противваздухопловна одбрана пресрела је ракету „Точка У“ у подручју Стаханова у ЛНР, као и 21 гранату испаљену из вишецевних ракетних бацача „ураган“, додаје Конашенков.

У нападу ракетних снага и артиљерије Оружаних снага Русије уништено је 195 положаја са људством и војном техником украјинских снага, 34 командна места и 42 положаја артиљеријских и минобацачких јединица противника. Ликвидирано је преко 200 екстремиста.

Уништена је станица за електронско ратовање украјинске војске, три складишта муниције, шест тенкова и других оклопних возила, вишецевни бацач ракета „град“, као и два места за контролу беспилотних летелица у Николајевској области.

Руске ракете велике прецизности уништиле су у Украјини станицу за електронско ратовање у Харковској области, два командна места Оружаних снага Украјине, лансер оперативно-тактичког ракетног система „точка У“ и борбено возило вишецевног бацача ракета „ураган“ у Харковској области.

Руска авијација уништила је место за ремонт оклопних возила у подручју Харкова, три командна места, противавионски ракетни систем „бук-М1“ у Сумској области, као и 57 положаја са људством и војном техником Оружаних снага Украјине. У нападу авијације ликвидирано је преко 280 екстремиста, два складишта муниције у ДНР, пет тенкова и других оклопних возила, шест јединица пољске артиљерије и 11 специјалних војних возила.

Неодлучност украјинских савезника могла би осудити земљу на дуги рат исцрпљивања који иде на руку Русији. Више о томе сазнајте ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА