Најновије

ИДЕНТИФИКАЦИЈА ПЛАЋЕНИКА ИЗ АЗОВСТАЉА: Ништа се не решава једним додиром

Власти Доњецке Народне Републике раде на идентификацији високорангираних плаћеника међу националистима који су се предали из Азовстаља, рекао је у интервјуу за РИА Новости председник ДНР Денис Пушилин.

Заробљеници из Азовстаља (Фото: РИА Новости)

"Колико могу да кажем: провере се и даље врше, односно то се не може решити једним додиром. Постоји много могућности да се ти подаци сакрију од наших противника. Проверавају се и информације о уништенима са високим чиновима", рекао је он. .

Према речима Пушилина, „потпуно званичне информације ће доћи касније“.

Министарство одбране Русије је 20. маја саопштило да је територија Азовстаља ослобођена — подземне структуре у којима су се криле украјинска војска и екстремисти '’Азова'’ прешле су под контролу Оружаних снага Русије. Укупно је, према подацима руског Министарства одбране, од 16. маја оружје положило и предало 2.439 азовских и украјинских војника, који су били блокирани на територији фабрике око месец дана. Шеф ДНР Денис Пушилин рекао је за РИА Новости 6. јуна да су милитанти који су се сакрили или заостали током предаје главних снага заточени у Азовстаљу, а такви појединачни „изгубљени“ не представљају активну претњу.

Где завршава оружје из Украјине, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА