Најновије

ЛАВРОВ ОДГОВОРИО ЗОРАНИ МИХАЈЛОВИЋ: објаснио сву логику њене изјаве

Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров назвао је веома чудном изјаву потпредседнице Владе и министарке рударства и енергетике Србије Зоране Михајловић. Да подсетимо, она је рекла да би "његова посета Београду закомпликовала ситуацију у Србији" и да је "добро што одложена".

Сергеј Лавров (Фото: РИА Новости)

- Потпредседница Владе, госпођа Михајловић, дала је веома чудну изјаву да нису хтели да ме виде у Београду, као да сам се ја сам позвао. Она је даље рекла да ако Лавров каже да је пријатељ Србије, није требало ни да помисли да долази код нас када смо под притиском да уведемо санкције Русији - рекао је Лавров у интервјуу за НТВ, преноси Спутњик.

- Ако си пријатељ, немој да долазиш код нас, јер ће твоја посета иритирати Запад, и то је све - објаснио је Лавров логику министарке Михајловић.

Потпредседница Владе Србије Зорана Михајловић изјавила је да је уверена да је министар спољних послова Русије Сергеј Лавров "исувише искусан дипломата да би га зачудила било која њена изјава, па и она везана за његову отказану посету Србији".

Михајловић је у писаној изјави навела да "не зна шта је чудно у чињеници да се Србија, као европска земља, налази под великим притиском Европе и читавог Запада само зато што је једина земља Европе која се није придружила санкцијама Русији и руским званичницима".

- Србија је под притиском Европске уније и читавог Запада не зато што је нешто лоше урадила, већ напротив, зато што као пријатељ пружа ову врсту подршке Русији, земљи која је угрозила територијални интегритет једне друге суверене земље - Украјине. Само политички лаик не види да у овим околностима посета једног од највиших функционера Русије, нашег пријатеља, Србији ништа добро не би донела, а знам да шеф руске дипломатије никако није политички лаик - изјавила је Михајловић.

Куда одлази оружје из Украјине, сазнајте ОВДЕ.

Извор: медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА