Најновије

КОЛИКО ИМА СТРАНИХ ПЛАЋЕНИКА У УКРАЈИНИ И ОДАКЛЕ ДОЛАЗЕ? Табела руске војске

Највећи део страних плаћеника у Украјину је стигао из Пољске, Канаде и САД, рекао је портпарол Министарства одбране Русије Игор Конашенков на брифингу.

Украјинска војска (Фото: Министарство одбране Украјине)

„Дакле, међу европским државама неприкосновени лидер по броју и пристиглих и погинулих плаћеника је Пољска. Од почетка специјалне војне операције у Украјину је стигла 1.831 особа, од којих је 378 већ уништено, а 272 плаћеника су отишла. за њихову отаџбину. Следи је Румунија – 504 је стигло, 102 мртвих, 98 отишло. На трећем месту је Велика Британија: 422 су стигла, 101 мртви, 95 отишли“, рекао је генерал-потпуковник.

Највише северноамеричких плаћеника дошло је из Канаде – 601 особа, од којих је 162 погинуло, а 169 напустило зону борбених дејстава. На другом месту су САД: 530 је стигло, 214 умрло, 227 отишло.

„Са Блиског Истока, Закавказја и Азије, највише, из Грузије је стигло 355 плаћеника, од којих је 120 уништено, а 90 напустило Украјину. Следе милитанти терористичких формација распоређених из области сиријског Транс-Еуфрата под контролом САД – 200 људи. Данас је њих 80 уништено, а 66 је напустило Украјину“, додао је портпарол министарства.

Према подацима Министарства одбране, на страни украјинских оружаних формација су укупно представници 64 земље. Укупно је убијено око две хиљаде странаца.

pravda.rs/2022/6/17/ubijen-placenik-iz-crne-gore-ruska-vojska-ga-likvidirala/

Према речима Конашенкова, „проток плаћеника не само да се смањио, већ се заправо окреће у супротном смеру“ у позадини „војних неуспеха кијевског режима и огромних дневних губитака“.

Ако мало боље погледамо табелу, видећемо да међу плаћеницима у Украјини има и оних са територије Републике Србије, тачније из АП Косова и Метохије, тачније њих 156.

Штп се тиче региона, ту су 204 држављана Хрватске, 167 из БиХ, 150 из Албаније, 79 из Северне Македоније и двојица из Црне Горе.

Један од плаћеника из Црне Горе је у међувремену убијен. Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА