Најновије

ЛИКВИДАЦИЈА НАВИЈАЧА ЗВЕЗДЕ: Скинули су га, везали и поставили му главу на даску коју је Беливук одсекао!

Друга оптужница против Вељка Беливука и његовог клана потврђена је на седници већа одржаној почетком овог месеца у Тужилаштву за организовани криминал којом им се на терет ставља убиство Николе Митића у августу 2020. године и Горана Михајловића у априлу 2019. године, а у њој је такође до детаља описано како је вребан, отет и убијен навијач Црвене звезде - Здравко Радојевић.

Фото: Јутјуб

Телеграф преноси информације које има тужилаштво о случају убиства Радојевића:

"У периоду од 30.10.2020. године до 10.11.2020. Вељко Беливук, Марко Миљковић, Марко Будимир, Немања Лакићевић, Влада Драганић, Бојан Хрватин, Небојша јанковић, Немања Ђурић, Тешић Дејан, Милош Будмир и Срђан Лалић пратили су, организовали и реализовали ликвидацију Радојевића.

Прво су Драган Митровић и браћа Будимир у више наврата осматрали место боравка, путничка возила која поседује, пратили кретање и контакте Радојевића. Потом је Лакићевић Немања (припадник Беливуког клана), користећи поверење које је Радојевић имао према њему, рекао му да мисли да му је угрожена безбедност и тим поводом му дао на коришћење своје возило "ВW Пассат". О томе је одмах обавештен Мијковић који је добио слику поменутих кола како би лакше могли да прате навијача.

Миљковић се потом представљао као продавац оружја и тако намамио Радојевића да дође до паркинг места познатог београдског превозника у правцу за Ниш. Радојевић је дошао на договорено место да би купио оружје, а тада га је дочекао Небојша Јанковић (припадник Беливуковог клана). Радојевић је потом из "Пассата" прешао у "Рено" модел "Меган Сениц". Јанковић му је рекао да иду на место где је оружје и да су кренули ка Нишу. Иза су у колима ишли Хрватин и Марко Будимир, а у другом возилу био је Немања Ђурић.

Прво су возилима блокирали укључење на ауто-пут у правцу у којем су се упутили са Радојевићем како би били сигурни да их нико не прати.

Жртву су довезли у Ритопек у којем су већ биле спремне лисице, трака за везивање, рукавице, чизме, радна одела која су ношена приликом убистава, средства за чишћење. У тајној просторији у кланици Радојевића су већ чекали Беливук, Миљковић, Будимир, Лалић и Драганић.

Одмах су га "заскочили" и почели да туку и да му траже шифру са његовог Скаја како би видели са ким је у контакту. Потом су га сликали, а пре тога му дали пиштољ да напуни како би оставио трагове на њему, а затим су тим истим пиштољем око 18 часова испалили пар метака на кућу Марка Будмира како би прикрили убиство Радојевића. Њега са пиштољем и пуцњаву су слали контактима са телефона Здравка Радојевића и међусобно делили користећи његов криптовани телефон и уверавали његову супругу да је жив и да мора да пред возила неким особама и слали слике на којима су облепљени селотејп траком.

Када су то обавили, наводно заварали убиство, одвели су Здравковића до скривеног простора у кући и убили јер је, како се наводи, претио Марку Будмириу и његовој жени и деци.

Прво су га скинули голог, везали, положили на стомак, поставили му даску испод главе па га је Беливук ударио секиром у врат и одсекао му главу након чега су Хрватин, Милош Будимир, Владе Драганић, Небојша Јанковић и Беливук исекли на комаде, самлели и његове делове бацали у Дунав.

Његове личне ствари су запалили, машину су опрали хемијским средствима, а "Пасат" склонили. Такође су присвојили његова два "мерцедеса", један "ренџ ровер" и "шкоду".

Иначе, ово су им били надимци на поменутој апликацији:

Вељко Беливук - Сопрано, Марко Миљковић - Кратос и Леон, Срђан Лалић - Бари, Будимир Марко - Кантона, Будимир Милош - Арес, Владе Драганић - Боске и Брале, Небојша Јанковић - Хел, Немања Ђурић - Тајсон, Никола Спасојевић - Топаловић, Тешић Дејан - Флеш, Бојан Хрватин - Анакин и Лео Лука, Немања Лакићевић - Џери, Никола Стефановић - БМW, Владимир Грек - Рагнарот, Владимир Димитријевић - Шепртрља, Филип Ивановски - Енгри, Борис Карапанџић- Салваторе, Александар Вучељић - Струја, Марко Андрић - Дисенадор, Стошић Алекса - Ривен.

Групу за праћење Радојевића на "Скај" апликацији направио је Марко Миљковић, а она се звала 74Б7БА.

У њој су били Вељко Беливук, Марко Миљковић, Милош Будимир, Марко Будимир и Драган Митровић.

Извор: Курир/Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА