Најновије

НАЦИСТИ СУ ИМАЛИ ТАЈНИ ЗАТВОР НА АЕРОДРОМУ У МАРИЈУПОЉУ: Пуковник Службе безбедности Украјине све открио!

Бивши потпуковник Службе безбедности Украјине Василиј Прозоров је специјално за Спутњик открио детаље о тајном затвору „библиотеци“ на аеродрому у Маријупољу у коме су украјинске снаге у периоду 2014-2015. године држале и мучиле припаднике Доњецке Народне Републике и полиције.

Фото: pixabay.com

„Целокупна сала и предворје аеродромског терминала су припадали добровољачком батаљону Министарства унутрашњих послова Украјине ‘Дњепар’ из Дњепропетровска. Управо су ту стајали кревети за камповање, ормари, паравани, a на другом спрату је живело руководство батаљона“, рекао је Прозоров.

Тајни затвор „сепаратиста“ се налазио са десне стране терминала. Ресторан се налазио на другом спрату терминала, а на првом су се налазили замрзивачи који су се користили као коморе. Он је појаснио да је на улазу дежурао војник украјинске националне гарде који је водио евиденцију о свим људима који су долазили у тамницу и писао извештаје.

„Унутрашњост тих замрзивача-комора је скинута, постоји само изолација. Фрижидери су на површини имали метални премаз, који је био исти као онај који се налазио унутар фрижидера“, додао је он.

Он је објаснио да су скидали унутрашњост фрижидера како затвореници не би могли на њима да оставе неке трагове.

Подсећамо да је 2019. године  Василиј Прозоров на конференцији за новинаре рекао — да је на аеродрому дуго постојао тајни затвор — „библиотека“, у којој су држане „књиге“ — цинични назив који је дат заробљеним устаницима ДНР и обичним грађанима осумњиченим за сепаратизам.

Снаге Доњецке Народне Републике су у марту 2022. године преузеле контролу над аеродромом Маријупољ.

Један цивил је убијен, а два су рањена у Макејевки у Доњецкој Народној Републици (ДНР), коју су гранатирале украјинске трупе, саопштио је јуче штаб територијалне одбране ДНР. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА