Најновије

РУДАРСКА ДИВИЗИЈА ДНР: Они су симбол победе Донбаса

Председник ДНР Денис Пушилин обратио се народу Доњецке Народне Републике поводом осме годишњице Рударске дивизије, која је за све постала симбол будуће победе Донбаса над украјинским снагама.

ДНР (Фото: Јутјуб)

Обраћање Дениса Пушилина преносимо у целости:

Када су рудари пре осам година устали да бране Донбас, свима је то постао знак да непријатељ неће проћи.

На данашњи дан 2014. године формирана је Рударска дивизија. На њено чело је стао Константин кузмин, тада још увек заменик начелника рудника.

Војници Рударске дивизије учествовали су у жестоким борбама за Дебаљцево, Шахтјорск, Троицко-Харциск, Иловајск, Моспино, Старобешево, на аеродрому Доњецк.

Два батаљона 383. рударске дивизије стајала су на југозападним границама Републике, храбро, стамено и јуначки бранећи своју земљу.

Са почетком Специјалне војне операције, војници дивизије ослободили су Березево и Волноваху од украјинске окупације. Захваљујући професионализму и координисаним акцијама бораца, непријатељски положаји између Марјинке и Новомихајловке су потиснути назад. А сада момци храбро туку непријатеља у правцу Угљедара и Запорожја.

Борци рударске дивизије, носећи тешке борбене задатке, показују херојство и високу снагу. Хвала вам на услузи и желим вам брзу победу!

О америчким војним лабораторијама у Јерменији прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА