Најновије

''Споразум о енергетици велики уступак Приштини''

Српска коалиција НАДА оценила је да јучерашњим споразумом о енергетици Београда и Приштине, Србија више губи, него што добија и затражила да се о свим споразумима расправља у скупштини.

Далековод (Фото: Јутјуб)

„Сама чињеница да ће дистрибутер Електросевер функционисати у оквиру правног и регулаторног система такозваног Косова, представља значајан уступак Приштини. Оно што највише забрињава јесте могућност да самопроглашене институције сада могу слободно да користе стратешки важну трафостаницу Валач, што им је и био основни циљ” изјавио је Војислав Михаиловић, председник ПОКС-а који са Новим ДСС и 25 удружења грађана чини коалицију НАДА.

Михаиловић је додао да се као оправдана показала бојазан да ће Бриселски споразум у области енергетике довести до тога да целокупан енергетски систем на северу Косова и Метохије пређе на косовске оператере.

„Тражимо да се сви споразуми и договори постигнути између Београда и Приштине представе јавности и да се у новом сазиву Скупштине Србије отвори дискусија о томе”, навео је Михаиловић у саопштењу.

О протесту радника Фијата прочитајте ОВДЕ.

Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА