Најновије

БРИСЕЛ: Нема напретка на Западном Балкану

Самит шефова држава и влада ЕУ са лидерима Западног Балкана у Брислеу завршен је данас без конкретног напретка, тврди агенција аустријска новинска АПА.

Србија и ЕУ (Илустрација. Pixabay/Правда)

Позивајући се на неименоване изворе при ЕУ АПА указује да је отварање приступних преговора са Северном Македонијом и Албанијом даље блокирано.

После самита Европске уније и Западног Балкана у Бриселу премијер Северне Македоније Дмитар Ковачевски одбацио је данас иницијативу француског председника Емануела Макрона о стварању „европске политичке заједнице”.

„Предлог у овој форми је неприхватљив за мене, за председника, за Владу, за коалиционе партнере и за грађане Северне Македоније”, рекао је Ковачевски на заједничкој конференцији за новинаре са председником Србије Александром Вучићем и албанским премијером Едијем Рамом.

Истакао је и да се не сме дозволити „да билатерална питања постану мултилатерални проблем”.

„Не сме се дозволити да се Северна Македонија и Албанија, као и регион, тапкају у месту због једне земље чланице ЕУ (Бугарска) која једноставно не успева да координише и обезбеди деблокаду нашег европског пута”, рекао је Ковачевски, преноси Танјуг.

Шта знамо о Дијани Хркаловић, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА