Најновије

НАЈАМНИЦИ ПРИПРЕМАЈУ ЖАЛБУ НА СМРТНУ ПРЕСУДУ: Два Британца и Мароканац се надају да ће остати у животу

Два Британца и један Мароканац, који су заробљени док су се борили на страни Украјине и осуђени на смрт пред судом самопроглашене Доњецке Народне Републике (ДНР), припремају се да поднесу жалбу, навео је данас један од њихових адвоката, преноси Ројтерс, позивајући се на ТАС С.

Фото: public

Суд ДНР прогласио је Британце Ејдена Аслина и Шона Пинера и Мароканца Брахима Садуна кривима за "најамничку активност и чињење радњи у циљу преузимања власти и рушења уставног поретка ДНР", наводи Ројтерс.

Власти Велике Британије раније су саопштиле да су њени грађани били редовни војници и да би према Женевским конвенцијама требало да буду изузети од кривичног гоњења за учешће у непријатељствима, наводи Ројтерс.

Председник Доњецке Народне Републике Денис Пушилин рекао је да ће ДНР одлучити о погубљењу страних плаћеника, двојице Британаца и једног Мароканца.

- Постоји месец дана жалбеног рока. Након што жалба буде поднесена или не, Министарство правде ДНР ће донети одлуку у оквиру својих овлашћења о извршењу казне - изјавио је Пушилин за "Спутњик".

Пушилин је рекао и да се власти Уједињеног Краљевства нису обратиле руководству.

Новинар Хелмкаста Миодраг Зарковић разговарао је јуче са легендарним српским снајперистом Дејаном Берићем, који се још од 2014. године бори као добровољац на страни ДНР и ЛНР. Цео интервју можете погледати ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА