Најновије

MAKE TEXAS GREAT AGAIN: Републиканци Тексаса траже у 2023. референдум о издвајању из САД

Републиканци америчке државе Тексас позвали су са свог управо завршеног конгреса на одржавање референдума 2023. године о одвајању Тексаса од Сједињених Држава.

Фото: Јутјуб

Тексашки републиканци су резолуцијом свог конгреса оптужили америчке демократе да су наместили председничке изборе 2020. године, односно – да Џо Бајден незаконито влада земљом.

У Тексасу вест о издвајање из састава САД већ деценијама није никаква сензација.

Зато се The Washington Post на тамошње републиканце окомио на део “украдених избора 2020“, тврдећи да и та оптужба показује колико су се републиканци удаљили од демократије.

А том листу смета што се Тексас спрема да не дозволи да се на његовој територији гласа колико год ко хоће а да притом не показује никаква документа или шаљући поштом попуњени гласачки листић у име било кога.

Тексашке републиканце демократе називају „ужасним“ и зато што хомосексуалност сматрају „ненормалним избором животног стила“ и што указују да не постоји медицинска/научна процедура којом се може потврдити да је нека особа трансродна.

У Тексасу напросто упозоравају: мушкарац који тврди да је заправо жена – то ничим не може доказати.

Тексашани такође желе да уклоне било каква ограничења за поседовање оружја. За демократе је то доказ да су „демони у људском облику“.

Тексашки конгрес је показао да на десном крилу америчке политике почиње израда, у ствари, нове политичке платформе, као и да се та странка чисти од оних који не воле Доналда Трампа.

Републиканци, иначе, иступају са документом „Национални конзервативизам: изјава о принципима“. Прва и главна тачка тог документа гласи: „Ми желимо да свет чине независнe нације“.

о шпијунском рату Израела и Ирана прочитајте ОВДЕ.

Извор: Факти и Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА