Најновије

"ПУТИН ЈЕ УЗАЛУД ЧЕКАО НА КРАХ НАТО-а И Г7": Британија, САД, Јапан и Канада забрањују увоз руског злата

Амерички председник потврдио је данас да ће Сједињене Америчке Државе и друге водеће економије Групе седам забранити увоз злата из Русије.

Амерички председник Џозеф Бајден потврдио је данас да ће Сједињене Америчке Државе и друге водеће економије Групе седам (Г7) забранити увоз злата из Русије.

Званично саопштење очекује се у уторак, док се лидери састају на свом годишњем самиту, преноси агенција АП.

"Руски председник Владимир Путин од почетка сукоба у Украјини рачуна на то да ће се НАТО и Г7 распасти, али то се није догодило", изјавио је данас Џозеф Бајден, који се налази у Немачкој на самиту Групе седам индустријски најразвијених земаља (Г7).

"Путин од почетка рачуна на то да ће се НАТО и Г7 некако распасти, али ми се нисмо распали и нећемо се распасти", навео је Бајден приликом састанка са немачким канцеларом Олафом Шолцем, преноси Ројтерс.

 

Француска подржава забрану извоза руског злата

 

Француска подржава забрану извоза руског злата и 27 чланица Европске уније сада треба да разговора о том предлогу, саопштио је данас званичник француског председништва.

Званичник је рекао да се Париз не противи ограничењу цене руске нафте, али жели да Г7 разговара о ограничењу цене нафте и гаса како би се обуздала инфлација, преноси агенција Ројтерс.

О томе како је Русија смањила испоруке гаса Аустрији прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА