Најновије

СТИЖУ БАТАЉОНИ ИЗ ЧЕЧЕНИЈЕ: Док Кијеву све више недостаје људи на линији фронта, руској армији долази појачање

Из Москве свакодневно саопштавају да руска авијација и ракетне јединице погађају касарне у којима се налазе плаћеници. Да долазак у Украјину плаћеницима није ни излет, а ни "сафари", сведоче казивања оних који су успели да побегну и врате се у земље одакле су дошли.

Фото: Јутјуб

Док се Зеленски плаши напада из Белорусије, руске снаге у Украјини стално добијају појачања. Ускоро ће стићи појачање од 2.000 Чечена. Председник Чеченије Рамзан Кадиров је изјавио да у његовој републици влада велико интересовање младих за добровољни одлазак у рат у Украјини.

“Код нас влада велико патриотско расположење становништва. Ускоро ћемо формирати четири батаљона у којима ће бити само грађани Чеченије. Та четири батаљона ће се звати Север-Ахмат, затим Југ-Ахмат, па Запад-Ахмат и Исток-Ахмат. Они ће бити у саставу јединица Министарства полиције Руске федерације”, каже Кадиров.

Фото: Јутјуб

У батаљонима се налази до 500 људи и Чеченија је у Украјини већ у неколико наврата слала своје специјалце. Средином марта из Чеченије је стигло у Украјину 1.000 добровољаца, затим почетком априла још хиљаду, а у мају 600. Сви они су прошли обуку борбе у градским условима. Због тога су Чечени и други добровољци са Кавказа у првим редовима освајања градова на Истоку Украјине.

О томе како Кијев покушава да заустави хаотично бекство својих војника из Лисичанска прочитајте ОВДЕ.

Извор: Новости онлајн

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА