Најновије

ЗЕЛЕНСКИ: Контраофанзива неће имати срећан крај!

Контраофанзива Оружаних снага Украјине неће имати срећан крај, изјавио је украјински председник Владимир Зеленски у интервјуу за ТВ „Си-Ен-Ен“.

„Сви ми желимо успех, срећан крај, кад је у питању контраофанзива. Ово није филм са срећним крајем, неће бити срећног краја, изгубили смо много људи“, признао је украјински лидер.

Поред тога, Зеленски је у интервјуу за „Економист“ оценио да смањење помоћи Запада може изазвати непредвидиву реакцију украјинских избеглица у Европи.

„Смањење помоћи створиће ризике по Запад у његовом сопственом дворишту. Немогуће је предвидети како ће раговати милиони Украјинаца који се налазе у европским земљама на то што ће њихову земљу одбацити“, нагласио је украјински лидер.

Према његовим речима, његови суграђани су се, уопште, „понашали добро“ и „веома су захвални“ државама које су их примиле.

„Али, ово неће бити ‘добра прича’ за Европу, ако те људе ‘сатера у ћошак’“, закључио је Зеленски.

Он је, такође, истакао да је почео да сумња у искреност дела западних партнера који тврде да ће увек подржавати земљу.

Украјинска војска већ четврти месец спроводи контраофанзиву у јужнодоњецком, артјомовском и запорошком правцу, шаљући у борбе бригаде, које је обучио НАТО и наоружане западном војном техником, али није успела да оствари успех ни у једном од праваца фронта.

Прочитајте ОВДЕ више о сусрету Путина и Ким Џонг Уна

Извор: Спутњик

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА