Најновије

НОВИ ИЗВЕШТАЈ ИЗ СЕВЕРОДОЊЕЦКА: Положај украјинских снага "се мало погоршао"

Положај украјинских снага које се боре у источном граду Северодоњецку "мало се погоршао", изјавио је данас регионални гувернер Луганске области Сергеј Гајдај.

“Наши браниоци су успели да предузму контранапад на одређено време, ослободили су скоро половину града. Али сада се ситуација за нас поново мало погоршала”,  рекао је за националну телевизију Гајдај, преноси Ројтерс.

Током јучерашњег дана, Гајдај је изјавио да руске снаге настављају општи напад на Северодоњецк и контролишу источни део града и притом је додао да су у најновијим нападима оштећени делови хемијске фабрике Азот, пренела је агенција Ројтерс.

Подсећамо да је руски генерал Михаил Мизинцев рекао пре пар дана да су одређене украјинске јединице у борбама за Северодоњецк изгубиле чак 90 одсто личног састава.

“Јединице Оружаних снага Украјине, претрпевши огромне губитке, повлаче се у правцу Лисичанска”, рекао је генерал.

Према његовим речима, кијевске власти су наредиле комбинованој тактичкој групи да минира контејнере са сто тона шалитре и киселине у Северодоњецку како би одложили напредовање руске војске "стварањем зоне хемијске контаминације".

Како су у близини Белгорода снаге ПВО уништиле ваздушни циљ можете погледати ОВДЕ.

Извор: Новости онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА