Најновије

КИЈЕВ ПРИЗНАО ПЛАН ЗА НУКЛЕАРКУ: Захарова их уништила

Признање начелника Главне обавештајне управе Министарства одбране Украјине Кирила Буданова о покушајима напада на Запорошку нуклеарну електрану биће као „хладан туш“ за Уједињене нације, изјавила је портпаролка Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова у разговору за издање „Известија“.

„МИП је више пута саопштавао да режим украјинског председника Владимира Зеленског користи нуклеарку као 'прљаво нуклеарно оружје' и њиме уцењује Европљане. Русија је свим релевантним организацијама достављала податке који потврђују да је украјинска војска гранатирала Запорошку нуклеарну електрану. Све о чему смо говорили биће и надаље директно потврђивано“, истакла је она.

 

Захарова је нагласила да су све то време представници УН саопштавали да не могу да утврде из ког правца се изводе напади на Запорошку нуклеарку.

Претходно, начелник Главне обавештајне управе (ГУР) Министарства одбране Украјине Кирил Буданов признао је да су специјалне снаге његовог ресора три пута покушале да нападну и заузму Запорошку нуклеарну електрану, које су руске снаге одбиле.

Прочитајте ОВДЕ шта Ђурић каже о Куртију 

Извор: Спутњик 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА