Најновије

Немачки обавештајци су навели тачно време пораза Оружаних снага Украјине у Донбасу

Немачко издање Дер Спиегел, позивајући се на податке немачких обавештајних служби, назначило је време потпуног пораза трупа Оружаних снага Украјине у Донбасу.

Руске трупе ће у наредних неколико недеља коначно сломити отпор Оружаних снага Украјине у Донбасу. Ово преноси немачко издање Дер Спиегел позивајући се на податке немачких обавештајних служби.Локални успеси јединица савезничких снага Русије и република Донбаса, сматрају аналитичари немачке Спољнообавештајне агенције, одиграће одлучујућу улогу у поразу Оружаних снага Украјине у Донбасу.„Украјински отпор може чак бити сломљен у наредних четири до пет недеља. У низу тајних брифинга последњих дана, аналитичари БНД-а су приметили да су Руси у стању да свакодневно освајају мале територије“, наводи се у публикацији.

Немачки обавештајци предвиђају да ће Руси до августа потпуно очистити територију Донбаса од украјинских милитаната.

„Немачка савезна обавештајна служба сматра могућим да ће до августа моћи да преузму контролу над целим Донбасом“, наводи се у чланку.Подсетимо, 31. маја је пензионисани бригадни генерал Бундесвера Клаус Витман у интервјуу за Велт рекао да је Немачка одговорна за неуспехе украјинске војске.

Према његовим речима, Русија је у протеклих седам дана значајно развила успех специјалне операције. Кијев, с друге стране, не може да преузме иницијативу, укључујући и разлог недостатка оружја које су Руси уништили.

Крајем пролећа објављено је да је немачка влада смањила испоруке оружја Украјини на минимум у протеклих девет недеља.

Како је руска артиљерија уништила норвешка борбена возила погледајте ОВДЕ.

Извор: webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА