Најновије

САСЛУШАН ГЛУМАЦ И ПРОДУЦЕНТ ”ЈУЖНОГ ВЕТРА”: Шушљик тврди да није украо 5 миниона динара

Горан Шушљик (фамилија потице из Бугојна) у свету домаће кинематографије је само један од многобројних корисника буџетског новца (десетине милиона евра), које Александар Вучић из Бугојна упумпава у филмску индустрију од кад је дошао на власт.

Фото: Јутјуб

У Посебном одељењу за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Београду саслушан је глумац и продуцент Горан Шушљик због сумње да је извршио кривично дело злоупотреба положаја одговорног лица и прибавио противправну имовинску корист у износу од 5.840.021 динара продуцентској кући – привредном друштву “Еyе то Еyе”доо, чији је он директор и одговорно лице.

Шушљик је на саслушању негирао кривично дело и детаљно изнео своју одбрану.

Подсећамо да се наредбом о спровођењу истраге Шушљику на терет ставља да је као одговорно лице продуцентске куће “Еyе то еyе”, која је била продуцент филма “Јужни ветар” искоришћавањем и прекорачењем граница свог овлашћења употребио фалсификоване рачуне и документацију за правдање дела средстава којима је Филмски центар Србије (ФЦС) финансирао део производње поменутог филма.

Истрага Вишег јавног тужилаштва у Београду се наставља.

Кривичну пријаву против осумњиченог тужилаштву је поднела је Управа криминалистичке полиције, Одељење за борбу против корупције.

Извор: nova.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА