Најновије

САМО НА ЈЕДНОЈ ПОЗИЦИЈИ УБИЈЕНО 350 ВОЈНИКА И УНИШТЕНА ВОЈНА ТЕХНИКА: Руски генерал сумирао последње успехе

Више од 350 припадника Оружаних снага Украјине и 20 јединица војне технике из резервног састава оперативно-тактичке групе „Каховка“ уништено је високопрецизним ваздушним ракетама на територији бродоградилишта у Николајеву, саопштио је портпарол Министарства одбране Русије генерал-потпуковник Игор Конашенков.

Портпарол је додао да је нападом високопрецизним оружјем Ваздушно-космичких снага Русије на пункт привремене дислокације артиљеријског дивизиона 59. моторизоване пешадијске бригаде у источном делу Николајева, ликвидирано до 70 припадника артиљеријских јединица Оружаних снага Украјине, десет самоходних хаубица 2С1 „Гвоздика“ и више од 10 јединица аутомобилске и специјалне технике.

У близини села Дементијевка у Харковској области ликвидирана је диверзантско-извиђачка група 242. батаљона 241. бригаде територијалне одбране прераспоређене из Кијева. На лицу места убијено је пет припрадника групе, а 10 је заробљено, истакао је Конашенков.

Ваздушно-космичке снаге Русије су у протекла 24 часа уништиле: два командна места код села Березњеговато у Николајевској области, складиште муниције код села Северск, као и седам оклопних возила 60. механизоване бригаде Оружаних снага Украјине у Белогорју у Запорошкој области.

У оквиру контрабатеријске борбе уништен је вод вишецевних бацача ракета „Ураган“ на ватреним положајима код села Константиновка у Доњецкој Народној Републици.

Оперативно-тактичка и војна авијација, ракетне снаге и артиљерија су током протекла 24 часа уништиле 11 командних места, артиљеријске јединице на ватреним положајима у 102 округа, као и људство и војну технику Оружаних снага Украјине у 123 округа.

Руски ловци оборили су у ваздуху три авиона украјинског ратног ваздухопловства: Су-25 и Су-24 у Доњецкој Народној Републици, као и један МиГ-29 у Николајевској области. Осим тога, руски ПВО системи оборили су још један Су-25 украјинског ратног ваздухопловства у Николајевској области.

Руски противваздушни системи такође су уништили девет украјинских беспилотних летелица у Харковској и Николајевској области и Доњецкој Народној Републици.

Пресретнуто је пет украјинских балистичких ракета „Точка У“ у Луганској Народној Републици и Херсонској области. У ваздуху је оборено 18 ракета из вишецевног бацача ракета „Ураган“ у Харковској области, Доњецкој Народној Републици и Луганској Народној Републици.

Од почетка специјалне војне операције уништено је укупно: 247 авиона, 137 хеликоптера, 1.522 беспилотне летелице, 354 противваздушна ракетна система, 4.050 тенкова и других оклопних борбених возила, 744 вишецевних ракетних бацача, 3.145 артиљеријских оруђа, као и 4.192 јединице специјалних војних возила.

O новом напредовању руских снага на фронту код Доњецка читајте ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА