Најновије

НИЈЕ КОМЕ ЈЕ НАМЕЊЕНО НЕГО КОМЕ ЈЕ СУЂЕНО: Руске снаге се похвалиле трофејем - америчко оружје сад је у нашим рукама (ФОТО)

Припадници Народне милиције Луганске Народне Републике су први дошли до трофејне америчке хаубице М777, наводи се на Телеграм канал Народне милиције ЛНР.

„Јединице Народне милиције ЛНР током ратних дејстава добиле су прву артиљеријску јединицу М777 као трофеј“, наводи се у саопштењу.

Народна милиција је објавила и снимак на којем се види америчка хаубица. Како је објашњено на снимку, хаубица је откривена ваздушним извиђањем, након чега је уништена.

Хаубице М777 калибра 155 мм Кијеву испоручују САД и њихови НАТО партнери. Украјинске трупе их користе се за гранатирање градова и насеља Донбаса, због чега гину цивили.

Осим тога, Запад наставља да пумпа Украјину другим оружјем. Амерички председник Џо Бајден потписао је закон о ленд-лизу, односно извојиће се десетине милијарди долара за војну помоћ Украјини. Москва је, са своје стране, више пута саопштила да снабдевање западним оружјем само продужава сукоб, те да су транспорти оружја легитимна мета.

Поштовани читаоци, на нашем Tелеграм каналу можете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.

О судбини припадника '’Азова'' прочитајте ОВДЕ.

Извор: Vostok.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА