Најновије

ЗАБРАЊЕНА ТЕМА У УКРАЈИНИ: Губици у рату постали државна тајна

Подаци о губицима Кијева у рату су државна тајна, изјавила заменица министра одбране Украјине Ана Маљар, преноси руски портал РБК позивајући се на украјинску агенцију УНИАН.

Украјина (Фото: Министарство одбране Украјине)

„Апелујемо на грађане, јавне иницијативе које покушавају да јавно изнесу ове бројке, мислећи да их неко крије, то није тако, немојте радити за непријатеља и не откривајте ове бројке до краја ванредног стања“, рекла је она.

Раније је министар одбране Украјине Алексеј Резников рекао да Оружане снаге Украјине трпе велике губитке, и да је војска те земље исцрпљена. Истовремено, он није навео тачан број погинулих и рањених. Министар је позвао на израду нове оперативне стратегије.

Према подацима Министарства одбране Русије, од 14. јула Оружане снаге Украјине губиле су и до хиљаду припадника дневно због удара руске војске на пунктове у Доњецкој Народној Републици (ДНР) и Николајевској области. Министарство је прецизирало да су погођени привремени пунктови јединица 35. бригаде маринаца, 54. механизоване бригаде, 81. аеромобилне бригаде и 109. бригаде територијалне одбране.

О стању на фронту прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА