Најновије

ОСТАЈЕ НА ПУТУ ИЗДАЈЕ: Вучић би и даље у ЕУ иако су тражили признање независности Косова и Метохије

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да су прва два дана консултација око формирања Владе показала да постоји већина у парламенту и да верује да ће Влада водити политику у интересу државе.

Вучић је, у обраћању новинарима после дочека првог авиона и обновљене авиолиније с Кином, рекао да је стратешко опредељење Србије европски пут, на коме ће нова Влада радити много брже, како би се земља прикључила Европској унији, али да сигурно неће бити антируска.

"Водићемо своју политику, у којој ћемо одлуке доносити сами, у најбољем интересу нашег народа", поручио је Вучић.

Према његовом мишљењу, Србија може да постигне много резултата на европском путу, а Влада ће бити састављена од људи којима ће државни интерес бити испред личног и који ће радити тимски.
 
На питање да прокоментарише нападе једног украјинског посланика и претње осветом Србији са Хрватском, Вучић је одговорио да нападнутој Украјини и њеном народу жели све најбоље, а што се тиче освете Хрвата поручио "нека они раде свој посао". Вучић је, упитан да ли ће потписати нови закон о полицији, који задире у људска права због полицијских камера и идентификације лица, рекао да нема појма о чему се ради.
 
"Не могу да се изјашњавам о нечему што нисам видео", рекао је он, додајући да Србија сигурно неће доносити законе који нису у складу са европским правилима, али да у овом тренутку нема појма да ли ће неко нешто да предложи, али свакако неће пре формирања новог сазива Скупштине и Владе.

Подсећамо да је Европски Парламент усвојио одлуку у којој се тражи да Србија уведе санкције Русији и призна тзв. Косово уколико жели да постане чланица ЕУ.

Најновији извештај са фронта снага ДНР и ЛНР погледајте ОВДЕ.

Извор: Фонет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА