Најновије

Које трговце оружјем Вучић прикрива?!

Прича о забрани приватне посете Александра Вучића Јасеновцу је покушај скретања пажње јавности са чињенице да Србија снабдева Украјину оружјем, тврди председник Народног слободарског покрета Мирослав Паровић.

- Након пада украјинског авиона који је превозио оружје из Србије са сигурношћу се може рећи неколико ствари. Прво, готово немогуће звучи да је у тренутку док Украјина врши мобилизацију милион војника и све логистике за снабдевање фронта њихов транспортни авион превози школске гранате из Србије у Бангладеш. Напросто, у ратним условима сви расположиви капацитети се користе само и искључиво за потребе снабдевања споствене војске па сходно томе више је него јасно да се из Србије врши достављање оружја у Украјину и при томе се фиктивно у папирима води да ће крајњи корисник бити нека друга земља. Друго, изненадна свеопшта кампања која је покренута везано за забрану Хрватске да Алексанар Вучић приватно посети Јасеновац иде управо у прилог томе да се на тај начин врши скретање пажње јавности са теме пада украјинског авиона пуног српског оружја. То је она логика из у којој се кривац за крађу меда лако открива због тога што  се брани од пчела и када оне нису у близини – каже Паровић.

Он је подсетио да је пре десетак дана Дејан Златановић, власник и уредник медијске куће Србин.инфо екслузивно објавио снимке украјинских транпсортних авиона у које се на аеродромима у Београду и Нишу товари велика количина оружја.

- Тада је он иако регистровани и акредитован новинар био позван у полицију и тамо испитиван о томе ко му је извор информација што јасно говори о томе да постоји континуирана испорука оружја из Србије уз помоћ украјинских авиона и да власт чини све да јавност о томе нема никаквих сазнања. Због читаве ситуације,  а поготово због опасности да Србија због интереса приватних трговаца оружјем буде избачена из позиције војног не мешања у сукоб у Украјини, јако је важно да се изврши што већи притисак јавности како би се утврдило кога то Вучић прикрива и коме на тај начин плаћа опстанак на власти – каже Паровић.

О стању на фронту у Украјини прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА