Најновије

Обележен празник Светих царских мученика Романових у Петроварадину

На празник Светих царских мученика Романових у препуном Храму Покрова Пресвете Богородице у Петроварадину служена је Света Литургија након чега је на руском војном гробљу у Петроварадину одржан и парастос за 99 руских царских војника који су ту сахрањени већ 107 година. Српско-руски центар “Мајак” је узео активно учешће у организацији овог догађаја посебно имајући у мислима оно што је велики руски Император урадио за српски народ. Руска царевина је ушла у први светски рат на страни Србије како би јој помогао да се спасе и то су познате историјске чињенице које српско-руску повезаност држе високо у мислима и срцима припадника српског народа.

Сећање на Романове (Фото: Мајак)

'’Велики број грађана нашега града се одазвао позиву и ова активност ће постати традиција која ће чувати сећање на ове царске руске војнике који су сахрањени далеко од куће али ипак има ко о њима да брине јер је Србија постала њихова вечна кућа. Служење парастоса је прошле године почео отац Бранислав Керечки са неколицином верника а данас је био много већи одзив. Време које је пред нама ће показати да ће се само увећавати број верника и поштовалаца и заштитника српско руских братских односа. '’, наводи се у саопштењу.

Српско-руски центар “Мајак” је у припреми једног великог пројекта за који је Владика Василије дао благослов и који је у припремној фази реализације. Директор Српско-руског центра “Мајак” Владимир Преебирачевић посебно истиче агилност и посвећеност оца Бранислава Керечког у раду и у сабирању верника око свог прелепог Храма.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА