Најновије

ПРОПАО ПРОБОЈ УКРАЈИНАЦА КОД УГЛЕДАРА: У току припреме за одлучујуће борбе у Донбасу, Кијев спрема офанзиву код Кривог Рога (MAПА)

Специјална војна операција Русије у Украјини почела је 24. фебруара. У току су жестоке борбе у Донбасу.*Украјинске формације су у јутарњим сатима гранатирале села Нови Јурковичи и Ломаковка у Брјанској области.

Оружане снаге РФ су погодиле непријатељске положаје на територијама Черниговске и Сумске области које се граниче са Русијом.

*На северу Харковске области, украјинска команда извиђа положаје Оружаних снага Русије, користећи диверзантске групе и цивиле лојалне Кијеву. Руске трупе су такође нанеле удар по објектима Оружаних снага Украјине у Чугујеву.

*У Донбасу је дошло до оперативне паузе. Стране се активно припремају за даље акције:

-Руске ракетне једнице и артиљерија извршиле су серију напада на положаје Оружаних снага Украјине у славјанско-краматорској агломерацији.

-У области Северска се настављају припреме за офанзиву на доминантне висове у близини града.

-Украјинске формације поново су гранатирале насеља ДНР и ЛНР.

-Ноћу су Оружане снаге Украјине покушале да пробију одбрану НМ ДНР на подручју Угледара, али су претрпеле губитке и повукле се. Неки од војника су се предали.

*Руска артиљерија извела је неколико напада на циљеве у Никопољу. Један од циљева био је и локација 301. ракетног пука Оружаних снага Украјине.

*У региону Запорожја, стране воде артиљеријске дуеле на линији додира.

Украјинска команда припрема офанзиву у правцу Кривог Рога: јединица 17. бригаде стигла у Архангелск, планиран је лажни напад у рејону Високопоље.

Шта је следећи циљ руске војске сазнајте ОВДЕ.

Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА