Најновије

КОНСТИТУИСАЊЕ СКУПШТИНЕ СРБИЈЕ КРАЈЕМ ОВЕ ИЛИ ПОЧЕТКОМ ИДУЋЕ НЕДЕЉЕ: Ево ко ће њом председавати

Председник Скупштине Србије Ивица Дачић изјавио је данас да ће конститутиву седницу парламента заказати крајем ове седмице, или почетком наредне недеље, што је у оквиру рока који истиче 4. августа.

Фото: Синхуа

- По Пословнику, њом председава најстарији посланик Владета Јанковић или ако он не може или неће - Верољуб Стевановић - рекао је Дачић за Радио телевизију Србије (РТС).

Он је подсетио да се сматра да је скупштина конституисана ако је верификовано бар две трећине посланичких мандата, а да ли ће на тој седници бити изабран и председник парламента зависи од већине.

На питање да ли ће социјалисти бити део те већине, одговорио је да су председник Србије Александар Вучић и он, током разговора, "заједнички изразили задовољство због резултата које су постигли у десетогодишној сарадњи".

Према његовим речима, договор је да се у наредном периоду конкретно разговара "о модалитетима" сарадње.

Дачић је рекао да је "апсолутно" за евроинтеграције, али да поступци Запада према Србији гурају Србију ка Русији, и да западни партнери морају бити искрени и коректни.

- Нико у Србији неће да каже - нећу у Европу или на Запад. Али, имате ситуацију да вас они терају да се обраћате Русији и Кини за помоћ кад подржавају Косово или рушење Републике Српске - рекао је Дачић.

Извор: Србија данас/Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА