Најновије

НАШЕ РУСИНЕ ПРЕВОДЕ У УКРАЈИНЦЕ! Голодомор је био геноцид над Русима у Украјини! (ВИДЕО)

Директор Музеја жртава геноцида у Београду Дејан Ристић објавио је чланак у Џерусалим посту на две стране, а да у тако опширном чланку ниједном није поменуо да је у Јасеновцу и НДХ уопште почињен геноцид над српским народом, изјавио је др Божидар Митровић, професор права у пензији који је предавао у Русији, гостујући у емисији Реч продукције Хелмкаст.

Фото: Јутјуб

Он је то рекао коментаришући чињеницу што председник Александар Вучић одбија да каже да је у Јасеновцу почињен геноцид, али зато за дневно-политичке потребе креира аферу „забране посете Јасеновцу“. Митровић је рекао да су и Вучић и Ристић једна иста „технологија“.

- Ристић неће да каже да је почињен геноцид над Србима, зашто? Па зато што је он убачени елеменат – казао је он.

Професор Митровић је рекао да Запад деловао суптилније јер је стипендирањем деце врбовао њихове родитеље на партијским функцијама.

- То је злочиначки пројекат борбе за младе кадрове, поткупљивањем младих кадрова. Ми морамо да се изборима да разноразне структуре, Фулбрајтова, Ју-ес-ејдови и разни други немају приступа до младих људи – нагласио је саговорник Хелмкаста.

Митровић је указао и да Русине који живе у Војводини сада покушавају да преведу у Украјинце.

- Долазе са Запада емисари и финансирају их да се не представљају више као Русини – упозорио је професор Митровић.

Говорећи о Голодомору, односно, такозваном геноциду над украјинским народом 1932/33 године, он је на становишту да је то био геноцид над Русима у Украјини, а да су Украјина и украјинска нација ватиканско-бољшевички пројекат.

- Стратегија Лењина, а потом Стаљина била је да уништи сељака. У Русији неће никако да признају да су бољшевици били једно зло усмерено против  руског народа. Тек је сада Путин позвао на борбу против бољшевизма. Ту идеологију нису осудили у Москви, али су нашли да је осуде у Украјини и измисле како је то било усмерено против некакве украјинске нације. То су све били Руси, а посебно у тим житним подручјима. И сви су они били Руси. То мора да се зна, појам Украјинаца није постојао пре бољшевика. У том смислу тај Голодомор није био усмерен против непостојеће украјинске нације, него против руског народа – истакао је Митровић.

Он је открио и да је покренуо поступак против Правног факултета  у Београду јер неће да избаце из наставног програма, како је казао, „превару о досељавању Словена на Балкан у петом, шестом и седмом веку“.

- Јер у сваком уџбенику историје за шести и десети разред, као и за универзитете у Русији, пише обрнуто - да су се Руси у шестом и седмом веку доселили са југа, односно са Подунавља и са Балкана, где су, цитирам, „живели јаки савези словенских племена“. Превара о досељавању треба да представи и Србе као окупаторе на Балкану који треба да уступе неким Илирима историју и територије, иако је очигледно да је у Терминолошком рату, који се води против народа Рас/Срба, из појма КолоВени (што је било првобитно значење речи СлоВени), појам Коло неправилно претворен у Холо, а затим у Хелиос, а то у Илиос, чиме је створен непостојећи народ – закључио је Митровић.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА