Најновије

РУСИ МЕЊАЈУ ТАКТИКУ У ДНР: Неће бити као у ЛНР

Заузимање дела територије Доњецке Народне Републике (ДНР) која је под контролом Кијева биће теже и дуже него у случају Луганске Народне Републике (ЛНР), због гушћег одбрамбеног система, а самим тим и тактике војних операција. што ће се највероватније променити.

Руска војска (Фото: РИА Новости)

Ову прогнозу изнео је главни уредник часописа '’Арсенал Отечества'’, резервни пуковник Виктор Мураховски, преноси РБК у понедељак, 25. јула.

„Мислим да ће ова операција (ослобађања ДНР) бити изведена другачије. Са великим обимом и великом дубином. Тактика ће се вероватно променити. Неће бити директног напада на насеља“, сматра стручњак.

Према његовим речима, ситуацију компликује чињеница да у ДНР има много мина и дубоких бетонских утврђења.

Истовремено, директор Центра за свеобухватне европске и међународне студије Високе школе економије Националног истраживачког универзитета Василиј Кашин скренуо је пажњу на бројне извештаје о формирању нових добровољачких батаљона широм Русије након окупације Лисичанск- Северодоњецке агломерације. То је повезао са предстојећом борбом за Славјанск и Краматорск.

„Очигледно је да постоји кампања да се повећа број руских трупа у Украјини и да се на тај начин припреми за нову фазу офанзивних непријатељстава“, објаснио је Кашин.

О Путиновом '’Тројанском коњу'’ у Европи прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА