Најновије

РУСКЕ СНАГЕ ЛОМЕ ОТПОР У ДОНБАСУ: Кијев спрема контраофанзиву код Херсона! (МАПА)

Специјална војна операција Русије у Украјини почела је 24. фебруара. У току су жестоке борбе у Донбасу, а Кијев припрема контрапфанзиву код Херсона или Кривог Рога.

Фото: РИА

На телеграм каналу rybar дат је кратак резиме ситуација на ратишту.

Обе стране се активно припремају за следећу фазу непријатељстава како у Донбасу, тако и на југу. На секторима фронта врши се прегруписавање снага.

*Локалне борбе се воде у правцу Харкова. Руске ракетне трупе и артиљерија нападају циљеве у Харкову и насеља дуж линије додира.

*На прилазима Северску, Оружане снаге РФ потискују идентификоване ватрене тачке код Верхнекаменског, као и положаје у утврђеном појасу Оружаних снага Украјине код Ивано-Дарјевке. Постојале су информације о изласку предњих руских јединица на пут између Серебрјанке и Северска.

*У правцу Соледара, савезничке снаге се боре на периферији Бахмута:

-Настављају се сукоби у селу Покровское. Офанзива Оружаних снага Руске Федерације је компликована контролом Оружаних снага Украјине доминантних висина у близини аутопута Бахмут-Светлодарск.

-Северно од Покровског, савезничке снаге су извршиле напад на село Бахмутскоје на југоисточној периферији Соледара.

-Борбе су у току у области термоелектране Углегорск: извештаји о њеном преласку под контролу савезничких снага још нису потврђени.

*Украјинска артиљерија гађа Доњецк и друга насеља агломерације.

-Настављају се међусобни удари на линији додира у сектору Авдејевка. У рејону Маринке јединице НМ ДНР идентификовале су и погодиле оклопну групу Оружаних снага Украјине, уништивши више комада технике.

*У Запорошкој области, Оружане снаге Русије су погодиле положаје Оружаних снага Украјине у селу Јурковка у Ореховском округу.

Специјалне снаге групе „О“ су пресекле пут Серебрјанка-Северск, уништиле украјинске положаје и непријатељске снаге које су покривале пут до Северска у ДНР. Више о томе сазнајте ОВДЕ.

Извор: Новости онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА