Најновије

ОБРАДОВИЋ: Променом пословника омогућити разматрање предлога опозиције у Скупштини

Председник Српског покета Двери Бошко Обрадовић изјавио је да је потребна промена Пословника о раду Скупштине Србије како би председавајући имао обавезу да на дневни ред стави предлоге који долазе из опозиције и позове министре да одговарају на актуелна питања народних посланика, што до сада није био случај.

Фото: Јутјуб

„Време је да власт схвати да и опозиција жели добро народу и држави и да наши предлози треба да додју на скупштински дневни ред као и њихови из власти. Као што ми из опозиције треба да гласамо за добре законске предлоге који долазе из редова власти, тако и они из власти треба да гласају за добре наше предлоге из опозиције“, рекао је Обрадовић, пренеле су данас Двери.

Он је навео да ће „највећи изазов за будућег председника и све потпредседнике који ће председавати седницама парламента бити да схвате да је боље да се политичке дебате воде на скупштинским седницама него на улици и да дозволе нормално политичко деловање опозицији у парламенту“.

„Србији је потребна права Народна скупштина у којој ће се водити политика и дебата, где им је и место. Много ће зависити од будућег председника Народне скупштине, али и спремности владајуће већине да прихвати другачије мишљење и само постојање опозиције“, поручио је Обрадовић.

Извор: Бета

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА