Најновије

У ТОКУ ЧИШЋЕЊЕ ТЕРЕНА И ЗГРАДА: Руске трупе заузеле термоелектрану Углегорск! (ВИДЕО)

Помоћник министра унутрашњих послова ЛНР Виталиј Киселев најавио је узимање под контролу Углегорске термоелектране у Светлодарску.

Фото: Синхуа

Према речима Кисељева на свом Телеграм каналу, јуришни одреди су „јутрос заузели целу територију термоелектране Углегорск“.

Од 22. маја држале су је јединице Оружаних снага Украјине, повлачећи се из Светлодарска и околних насеља због претње опкољавањем“, написао је он.

Русија је 24. фебруара започела војну операцију у Украјини. Председник Владимир Путин назвао је њен циљ „заштитом људи који су били изложени геноциду од стране режима у Кијеву осам година“.

Како је саопштило Министарство одбране РФ, од 25. марта Оружане снаге су извршиле главне задатке прве етапе – значајно су смањиле борбени потенцијал Украјине. Главни циљ је ослобођење Донбаса.

Руске противваздухопловне (ПВО) јединице успешно погађају ракете америчких ракетних бацача „ХИМАРС“, које украјински војници примењују од краја јуна у Донбасу, изјавио је за Спутњик официр противавионских јединица из групе „О“. Више о томе сазнајте ОВДЕ.

Извор: Новости онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА