Најновије

ТРЕБА ЛИ СРБИЈА ДА БРИНЕ ЗБОГ НАТО ТРУПА У БОСНИ? Ово су циљеви Велике Британије на нашим просторима!

НАТО трупе појачавају своје присуство на територији Балкана, што би могло да доведе до нових сукоба који ће самим тим рат преселити на територију Европске уније.

Фото: mod.gov.rs

Колико Србија треба да се брине због новонастале ситуације у јутарњем програму Курир телевизије говорили су др Илија Кајтез са Факултета за међународну политику и Милисав Паић, каријерни дипломата.

- Запад надметање са Русијом види само као њену потпуну елиминацију и то је проблем. Међутим, то није могуће. У слагању нових карата на светском нивоу ми смо на линији ватре, јер смо са Русима традиционално добри. Треба стално подсећати да нас Русија никада није напала и да је она наш пријатељ. У наредном периоду ће бити све мање могуће да се утицај Русије истисне са ових простора. Ако вам неко шаље позитивне вибрације и то човеку прија - каже др Илија Кајтез.

Милисав Паић је истакао да малигни утицај у Европи долази од стране запада, јер они желе да уведу једноумље, а мање земље то слепо следе, чак и на своју штету.

- ЕУ има однос према западном Балкану као некој врсти полуколоније. У Немачкој индустрија не може да функционише без наших радника и они врше једну врсту депопулације ових простора. Воде једну неискрену политику којом покушавају да магловитим изјавама замажу очи земљама западног Балкана. Воде једну политику двоструких стандарда где су вођени само својим интересом - каже каријерни дипломата.

Кајтез је истакао да присуство НАТО трупа у Босни треба да нас отрезни.

- Велика Британија је изашла из Европе, да би је заједно са Вашингтоном рушила. Она се појављује као самостални играч, а ми никада нисмо имали среће са њима, с обзиром на то да су се они увек показивали нама као лажни пријатељи. Ми смо 30 година били изложени свим могућим и немогућим експериментима и издржали. Нема шта нам нису радили, а ми смо и даље били предграђе онога што се зове мултиполарни илити слобони свет, мислим да не би било мудро да сада мењамо стране. Европа и Америка неће више бити алфа и омега на светској сцени. Ми треба да радимо оно што смо до сада радили и да купимо време за себе - каже др Илија Кајтез.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА