Најновије

КЛИЧКО ВИШЕ НЕЋЕ ДА ЋУТИ: Изнервирам се кад чујем поруке - осећам издају западних савезника

Градоначелник Кијева Виталиј Кличко сматра да се Русија неће задовољити освајањем Донбаса, aли и да осећа издају западних савезника.

У кратком разговору за Скај њуз, Кличко је рекао да се Русија неће задовољити Донбасом у замену за мир јер "Путин жели целу Украјину".

Руске снаге су протеклог викенда заузеле Луганск, једну од две области Донбаса на истоку Украјине који је постао поприште најжешћих борби у земљи.

На питање новинара да ли је било притиска од стране међународних партнера да се постигне договор с Русијом, односно да се Москви преда Донбас у замену за мир у Украјини, Кличко је одговорио:

- Понекад се изнервирам док слушам поруке наших партнера. То је иста порука којом се Руској Федерацији даје до знања "у реду, спремни смо да пронађемо компромис, идемо да нађемо решење". Ма, какав компромис? Одрећи се дела наше територије је компромис? За нас Украјинце није, поручио је.

На питање да ли би то представљало издају, његов одговор је био јасан.

- Осећамо издају.

Кличко је истакао да предаја територије није опција јер Москва неће стати на томе. "Они желе целу Украјину", рекао је он.

Градоначелник Кијева је оценио и да је предност украјинских снага у односу на руске снаге - мотивација. "Они се боре за новац, а ми се боримо за нашу децу", рекао је Скај њузу.

- У спорту важе нека правила, па чак и у рату, али Русија не игра по правилима, рекао је бивши боксер, светски шампион у тешкој категорији.

Као и други украјински званичници и Кличко је позвао Запад да Украјини достави још оружја и муниције.

Шта је нови војни циљ Русије погледајте ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА