Најновије

„Радоичић као Аркан деведесетих – где су нас такви штитили, више нас ту нема“ – Паровић о споту потпредседника Српске листе (ВИДЕО)

– Прво је Вучић пре неколико дана причао како ће избити рат и прогон Срба са севера КиМ због регистарских таблица, а сада је очито послао свог човека за специјалне операције како би убрзао процес расељавања народа, каже за Данас председник Народног слободарског покрета Мирослав Паровић поводом видео поруке потпедседника Српске листе и једног од осумњичених за умешаност у убиство Оливера Ивановића, Милана Радоичића.

Радоичић је Србе са Севера, али и све друге Србе упозорио да се спрема терор, али је и поручио – „Ту сам, вратио сам се, а ви знате шта то значи јер одавде назад нема. Живела Србија“.

Паровић каже да је то „она логика деведесетих у којој су разни „јунаци“ типа Жељка Ражнатовића Аркана – давали снажне изјаве и штитили Србе на нашим вековним огњиштима, а где су нас такви штитили ту нас више нема“.

– Тако да ја позивам Вучића да престане да прави те клипове за друштвене мреже и да као меру повуче пристанак са мапе пута за енергетски споразум којим се држава Србија одриче милијарди евра рудног и енергетског богатства на Космету, то би све противнике српских интереса болело. Овако, јавним потенцирањем особа сумњивих биографија и њихово промовисање у народне хероје само наноси штету нацији и учвршћује уверење како Вучић у принципу једино брани своју мафијашку организацију и да је томе спреман да подреди све, наводи Паровић.

Радоичић је на северу Косова боравио током фебруара, што је потврђено и из Српске листе, када је Косовска полиција покушала да га ухапси на административном прелазу Брњак јер је за њим расписана потерница због наводних малверзација са грађевинским земљиштем у ски центру Брезовица, што из СЛ демонтовано.

Радоичић је хапшење избегао и у новембру 2018. године, када је отишао у централну Србију.

Подсетимо, осим на потерници тзв. Косовске полиције, Радоичић заједно са Звонком Веселиновићем налази се и на црној листи министарства финансија Сједињених Америчких Држава због веза са транснационалним организованим криминалом због чега ће им бити онемогућен улазак и пословање у САД, пише РТВ КиМ.

Тзв. специјално тужилаштво Косова навело је у оптужници да је Милан Радоичић заједно са Звонком Веселиновићем вођа криминалне групе која је учестовала у организовању убиства Оливера Ивановића, али Радоичић није оптужен, јер према косовским законима против њега не може да буде подигнута оптужница, уколико није саслушан.

Тзв. косовски органи расписали интерни налог за хапшење, а потом и међународни. Међутим, суд је укинуо тај налог у фебруару прошле године. О разлозима за доношење такве одлуке, Тужилаштво је одбило да да објашњење, јер се ради о како су тада рекли, поверљивој ствари, наводи РТВ КиМ.

Зашто се распада кабинет Бориса Џонсона сазнајте ОВДЕ.

Извор: Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА