Најновије

Због чега се заиста саслушава Слободан Миленковић?

Иако је изјава Дијане Хркаловић, бивше државне секретарке МУП-а, да полицијски инспектор Слободан Миленковић “ради” дрогу, била окидач да Више тужилаштво у Београду отвори предмет о њему, ова институција се уопште не бави тим оптужбама.

Фото: Јутјуб

Наиме, он је данас добио позив за саслушање у Посебном одељењу за сузбијање корупције Вишег тужилаштва у Београду. И иако је саслушање на Миленковићев захтев одложен за наредну недељу, а околности на које ће бити саслушан нису познат јавности једно је извесно – он неће бити испитиван о томе да ли се бави трговином наркотицима.

То открива Закон о организацији и надлежности државних органа у сузбијању организованог криминала, тероризма и корупције који дефинише надлежности посебних одељења за сузбијање корупције.

Ова одељења, којих има четири, задужена су за истраживање неколико врста кривичних дела – дела против службене дужности, кривично дело давање и примање мита у вези са гласањем, као и кривична дела против привреде.

Имајући у виду позицију на којој се налази Миленковић највероватније да се ради о делима против службене дужности, међу којима се налазе и кривично дело злоупотребе службеног положаја, кривично дело трговине утицајем, кривчно дело давање и примање мита…

За које год од ових дела да се сумња, једно је извесно – ово одељење тужилаштва не може да се бави наводном трговином дрогом.

Ваља и подсетити да се овај предмет и даље налази у предистражној фази, што ће рећи да се прикупљају подаци од којих зависи да ли ће уопште у формалном смислу да буде и покренута истрага. То је опет веома далеко од евентуалне оптужнице и судског поступка.

Само тужилаштво је у једном од ранијих саопштења прецизирало да се Миленковић не испитује око истраге Јовањице или било ког другог активног процеса.

Извор: Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА