Најновије

ХАОС НА ВИМБЛДОНУ: Мењају правило због Надала

Вимблдон је спреман да врати старо правило о "лаки лузеру" након одустајања Рафаела Надала.

Фото: Јутјуб

Аустралијски тенисер Ник Кирјос остварио је успех каријере пошто се пласирао у финале Вимблдона где ће играти са бољим из данашњег дуела Новака Ђоковића и Камерона Норија, међутим цело Острво "бруји" о начину на који је стигао до самог краја.

Њему је Рафаел Надал предао меч због проблема са повредом мишића трбушног зида, а сада из Енглеске стижу информације да то није поштено и да би правило требало да се мења. Односно, руководство Вимблдона је под притиском да више никоме не допусти да прође даље без борбе...

"Дејли Мејл" преноси да ће све ускоро бити истражено и да би "лаки лузер" правило могло да буде враћено већ од идућег Вимблдона, а све због Рафаела Надала који не може да се појави у полуфиналу.

Одустао је од меча дан раније и многи се питају да ли би било боље да је Тејлор Фриц, кога је Надал победио после пет сетова, требало да добије прилику да се бори са Кирјосом за финале. Правила кажу да то није могуће, али с обзиром на то да је турнир изгубио меч који би сасвим сигурно био изузетно гледан - можда се све промени.

"Дешава се ретко, али треба размислити о томе. Када тенисер касно одустане од гренд смела или пре великог финала, поражени противник би требало да добије шансу да игра", поручио је Кристофер Клари, репортер "Њујорк Тајмса".

"Жао ми је Тејлора Фрица. Треба да се врати правило о 'лаки лузеру'", додао је бивши тенисер Пам Шривер.

Занимљиво, ово није први пут да "велика фаца" преда меч на турниру, али се никада до сада није спомињала могућност да се врати старо тениско правило...

Извор: Мондо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА