Најновије

Руске снаге ликвидирале више од 100 плаћеника из Пољске и Немачке!

Руска авијација је високопрецизним нападом ликвидирала више од 100, а ранила више од 50 плаћеника из Пољске и Немачке који су се борили на страни украјинских снага, саопштило је Министарство одбране Русије.

Фото: mil.ru

Руска авијација је, такође, ликвидирала више од 160 припадника 105. и 107. батаљона 63. механизоване бригаде Оружаних снага Украјине у насељима Белгорка и Лозово у Херсонској области.

У правцу Соледара ликвидирано је више од 50 припадника 15. батаљона 58. моторизовано-пешадијске бригаде украјинске војске, а уништена је и војна техника, наведено је у Министарству одбране.

У области железничке станице Апостолово и Синељниково Дњепропетровске области високопрецизним ракетама ваздушног базирања онсеспособљене су две вучне електричне подстанице.

У области насеља Марјинка Доњецке Народне Републике артиљеријским нападом руске војске на позиције 66. механизоване бригаде Оружаних снага Украјине ликвидирано је више од 70 припадника трећег батаљона, док је у близини насеља Угљедар, Водјано и Добровоље у Доњецкој Народној Републици нападима високопрецизним оружјем ликвидирано више од 260 украјинских националиста.
У протекла 24 сата погођени су управљачки пунктови 112. бригаде територијалне одбране у области Артјомовска, 60. пешадијске бригаде у области Оскоровка у Херсонској области, као и положаји војске, наоружања и војне технике националистичких батаљона у близини насеља Мерефа у Харковској области, Константиновка у Доњецкој Народној Републици, у граду Николајеву и Великомихајловки у Дњепропетровској области.

Уништено је складиште ракетно-артиљеријског наоружања у близини Зајчевска у Николајевској области, три складишта у области насеља Краматорска и Константиновке у Доњецкој Народној Републици, као и два складишта горива за војну технику у области Чугујева и Ковјаге у Харковској области.

Уништени су и вод украјинског артиљеријског оружа „мста-Б“ у области Мајорска у Доњецкој Народној Републици, три вода вишецевних ракетних бацача „град“ у насељима Звановка, Соледар и Зајцево, као и четири артиљеријска вода „хијацинт-Б“ и три вода хаубица Д-30 на ватреним положајима у областима насеља Северск, Артјомовск, Пантелејмоновка, Георгијевка, Новосјолка и Крестишче у ДНР и Новоалександровка у Херсонској области.

Руска противваздушна одбрана је у протекла 24 сата оборила три украјинска дрона у насељима Марјинка у ДНР, Черново у Херсонској области и Уди у Харковској области. Пресретнута су и два пројектила испаљена из вишецевних ракетних бацача у области Новотројицког у Доњецкој Народној Републици.

Један од главних адута Зеленског, Антон Листопад, погинуо је у борбеним дејствима Украјине, у сусрету са руским обарачима, наводе украјински медији. Више о томе погледајте ОВДЕ.

Извор: sputnikportal.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА