Најновије

КИНА: ”Спремни смо за борбу”

Кинеска Народноослободилачка армија (КНА) не плаши се својих непријатеља и спремна је да се бори за суверенитет земље.

Фото: Синхуа

Он је угрожен усред покушаја Сједињених Америчких Држава да пољуљају стабилност у азијско-пацифичком региону, изјавио је данас кинески министар одбране Веи Фенге.

"Председавајућа Представничког дома америчког Конгреса Ненси Пелоси недавно је посетила Тајван, што је било грубо кршење суверенитета и територијалног интегритета Кине. То је изазвало негативне ефекте на мир и стабилност у региону и у Тајванском мореузу", поручио је он у видео-обраћању на 10. московској конференцији о међународној безбедности, а преноси агенција Тас.

Како је рекао, Кина не може да се укроти, не плаше се сила зла, као ни непријатеља. "Одлучни смо и спремни да се боримо са сваким непријатељем", указао је Веи. Подсетио је да је Тајван саставни део Кине и да је Пекинг сва та питања сматрао унутрашњим политичким проблемима, у које ниједна друга земља нема право да се меша.

"Сепаратисти који се залажу за такозвану независност Тајвана сигурно ће сломити врат. Покушаји спољног мешања осудјени су на пропаст", додао је кинески министар. Веи је подсетио да је став Кине по питању Тајвана уживао подршку већине земаља света. Више од 170 землај недавно је издало релевантне изјаве како би подржале жељу Пекинга да заштити свој суверенитет", поручио је кинески министар.

Такође је указао на важну улогу држава чланица Шангајске организације за сарадњу у контексту "дестабилизујућих акција Вашингтона у региону". "КНА изводи војне вежбе великих размера око Тајвана, које су легитимне и исправне акције које имају за циљ заштиту суверенитета наше земље", закључио је Веи.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА