Најновије

СРБИЈА ПОНОВО НА УДАРУ ЦРНЕ ГОРЕ Подгорица тражи хитну забрану уласка и удаљење српског амбасадора Божовића

Шеф црногорске дипломатије Ранко Кривокапић данас је упутио Ургенцију МУП-у Црне Горе и поново затражио хитну забрану уласка Владимира Божовића, амбасадора Србије који је одлуком Владе те земље проглашен персоном нон грата или његово удаљење уколико је на територији те земље.

Мило Ђукановић. (Фото: Принтскрин/Војска Црне Горе)

Како је саопштено, Министарство спољних послова Црне Горе је затражило од МУП-а и 12. августа забрану уласка, "самим тим и трајно удаљење из Црне Горе персоне нон грата Владимира Божовића".

- Поводом најновијег случаја његовог неистинитог и формалног представљања као амбасадора затражили смо дипломатским каналом објашњење од Амбасаде Р. Србије у Подгорици и добили одговор да је он амбасадор све док председник Србије не донесе указ о његовом опозиву са дужности - пише у саопштењу црногорског МСП објављеном на Твитеру.

Како су пренели подгорички медији, МСП Црне Горе још поручује да "персона нон грата Владимир Божовић, континуирано, а сада и у Дану жалости, срамотно вређа грађане Црне Горе и ниподаштава њен међународно-правни субјективитет".

Кабинет председника Црне Горе Мила Ђукановића саопштио је раније да је на ту адресу у недељу достављено писмо председника Србије Александра Вучића упућено Ђукановићу поводом несреће на Цетињу, а да је упућено са званичне имејл адресе Владимира Божовића, за кога наводе да се "представио као амбасадор Србије у Црној Гори", иако је, како кажу, одлуком Владе Црне Горе 2020. проглашен персоном нон грата.

Из Ђукановићевог кабинета су још у недељу увече саопштили да ће кабинет председника Црне Горе тим поводом "затражити одређена поступања од стране Министарства спољних послова и Министарства унутрашњих послова, укључујући забрану уласка и напуштање територије Црне Горе В. Божовића".

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА