Најновије

ЗАПАД СПРЕМА ХАОС ШИРОМ СВЕТА Огласила се спољнообавештајна служба Русије, споменули и Балкан

Запад ће, да би сачувао глобалну доминацију, покушати да посеје хаос у разним регионима, а зону ризика представља цела планета, изјавио је представник Спољно-обавештајне службе Русије, генерал-пуковник Владимир Матвејев.

Илустрација (Фото: Правда)

„Очигледно је да Запад није забринут због судбине кијевског режима. Како се види из информација које стижу у Спољнообавештајну службу, западни ментори су га практично већ отписали и свим силама се баве разрадом планова о подели и окупацији макар дела украјинске територије“, изјавио је Матвејев на Московској конференцији за међународну безбедност у оквиру форума „Армија 2022“.

Он је упозорио на то да ће Сједињене Америчке Државе, у намери да учврсте своју глобалну диктатуру, бити све агресивније и неразумније, оцењујући да је то крајње опасно.

„Запад слаби, спотиче се, али и даље мисли да је веома моћан. Према нашим подацима, у Белој кући озбиљно рачунају на реанимацију, па чак и јачање глобалне либералне диктатуре“, рекао је Матвејев.

Према његовој оцени, амерички стратези игноришу тенденцију стварања многополарног света, или је тумаче као знак наступајуће анархије.

„Такав догматски приступ је с једне стране смешан, а с друге – крајње опасан. Управо се ту крије главни изазов за мир и стабилност у разним деловима света. Услед губитка моћи Запад на челу са САД ће постајати све агресивнији и неразумнији. Да би добио време за консолидацију и прегруписање сопствених снага, Вашингтон и његови сателити ће покушати да унесу хаос у другим земљама и регионима, да све потенцијалне, тињајуће или застареле конфликте претвори у 'жаришта'“, упозорио је генерал.

Према речима Матвејева, „у том смислу у зони повећаног ризика, без преувеличавања, налази се цела планета – од Балкана и постсовјетског простора, до Јужног кинеског мора, индијског потконтинента и Латинске Америке, а посебно Блиског истока“.

Извор: sputnikportal.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА