Најновије

ДЕЈСТВО КОЗАЧКЕ АРТИЉЕРИЈЕ ПОД СОЛЕДАРОМ: За сузбијање утрврђених тачака користе хаубице 152мм (ВИДЕО)

Јединице 6. козачког пука НМ ЛПР прве су стигле до Соледара и учврстиле се на источној периферији насеља, заузевши територију фабрике КНАУФ-гипс.

Фото: public

Даље напредовање дубоко у град отежава присуство великог броја ватрених тачака и добро укопаних положаја Оружаних снага Украјине. За њихово сузбијање користе се хаубице Мста-Б калибра 152 мм.

Артиљерци спроводе прецизну ватру по идентификованим циљевима, отежавајући допремање појачања и муниције у Соледар, као и кретање украјинских формација по граду.

Објективну контролу штете нанету ударима артиљерије обезбеђују екипе дронова.

Русија је 24. фебруара започела војну операцију у Украјини. Председник Владимир Путин назвао је њен циљ „заштитом људи који су већ осам година били изложени малтретирању и геноциду од стране режима у Кијеву“.

За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“, да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу.

Како је саопштило Министарство одбране Русије, Оружане снаге нападају само војну инфраструктуру и украјинске трупе и од 25. марта су завршиле главне задатке прве етапе – значајно су смањиле борбени потенцијал Украјине.

Главни циљ је ослобођење Донбаса.

Кабинет министара Украјине одлучио је да дозволи командантима јединица Оружаних снага Украјине да оверавају изјаву последње воље војника на линији фронта. Више о томе сазнајте ОВДЕ.

Извор: Новости онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА