Најновије

ПРОВОКАЦИЈЕ У СУВОМ ДОЛУ: Српски графити се „истражују“, застава „Велике Албаније“ дозвољена (ВИДЕО)

У насељу Суви До у Северној Митровици освануле су заставе "УЧК" и "велике Албаније", а у Косовској полицији кажу да о том случају није покренута истрага.

Албанци (Илустрација: Јутјуб)

Косовска полиција је, са друге стране, покренула истрагу о графитима „Не брините“, „Ту смо“, „Чекамо“, који су јуче осванули у Северној Митровици, уз које стоји потпис „Северна бригада“.

Међутим како наводе из полиције, нема информација у вези са догађајем у Сувом Долу.

„Нема никаквих информација да је у вези са тим покренута истрага, полицајци су на терену свакодневно и обављају своју дужност, уколико буде извештаја у вези са овим догађајем обавестићемо јавност“, рекао је за Косово онлајн портпарол Косовске* полиције за регион Север, поручник Бранислав Радовић.

Како је на лицу места забележио репортер Косово онлајна застава ОВК и застава „велике Албаније“, на којој су ликови Исмаила Ћемаљија и Исе Бољетинца, налазе се на јарболу који је постављен на саобраћајни знак, између две коловозне траке у Сувом Долу.

Насеље Суви До налази се у Северној Митровици и годинама је предмет међуопштинског спора са Албанцима из Јужне Митровице.

Недавно је косовска* полиција из Јужне Митровице без сагласности Северне полицијске станице преузела патролирање Сувим Долом, без претходне најаве или било каквог решења о административњ подели.

Насеља Горњи и Доњи Суви До су мешовита и према важећим законима катастарски припадају општини Северна Митровица.

О саслушању владике Никанора у полицији прочитајте ОВДЕ.

Извор: ИН4С/Косово онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА